Magyarország

2010.07.24. 22:11

Egész nap mentettek a Balatonon

<p>Folyamatosan mentettek a nap folyamán a vízimentők és a vízirendészet munkatársai a Balatonon. Főként meggondolatlan vitorlázók, szörfösök és fürdőzők kerültek bajba a viharos szélben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombaton Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.</p>

Több fürdőző is eltűnt a nap folyamán, de mindnyájan megkerültek - mondta el Tar Mihály. Több kis katamarán is felborult. Így járt annak a katamaránnak a vezetője is, aki Révfülöpről indult, majd a tó közepén borult fel. Felkutatására rendőrségi helikoptert is be kellett vetni. A hajón tartózkodó férfin volt mentőmellény, így sikerült kimenteni. Egy szörföst az ábrahámhegyi vízimentő vett észre, amint a parttól 800 méterre próbált az erős szembeszélben kifelé úszni a deszkájával. Mentőhajóval indultak érte és a partra segítették.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a Balatonon nyaralók figyelmét, hogy vasárnapra a szombatinál is erősebb szelet jeleztek a meteorológusok. Ezért kérik, hogy a fürdőzők várják meg, amíg visszavonják a másodfokú viharjelzést. A vízimentők felhívják a figyelmet arra is, hogy csak megfelelő eszközökkel és megfelelő tudással rendelkezők merészkedjenek szörfökkel, vagy vitorlásokkal a tóra.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!