Magyarország

2010.07.20. 17:37

Közokirat-hamisítás miatt nyomoznak a dombóvári szakképző intézetben

<p>Saját gyerekének hamisított bizonyítványt a dombóvári szakközépiskola igazgató-helyettese - egy ismeretlen feljelentő legalábbis ezt állítja. Az ügyben közokirattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.</p>

A feljelentés szerint az igazgató-helyettes lánya nem járt be a dombóvári szakközépiskolába. Mégis elvégezte a szakot, erről állítólag bizonyítványt is kapott. A papírokat a rendőrség is vizsgálja. Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett miatt indult nyomozás az ügyben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az eset még 2009-ben történt, akkor az ügyben az önkormányzat fegyelmi vizsgálatot indított.

Az ügyet a hatóság vizsgálja

Akkor, mint az iskola fenntartója, az aljegyzőn keresztül vizsgálatot rendelt el. Ez azzal zárult, hogy megállapították, milyen szabálytalanságok történtek - mondta el a Független Hírügynökségnek Patay Vilmos polgármester. Közölte: mint fenntartónak arra volt lehetőségük, hogy eltiltsák a hasonló cselekményektől az iskolát, ezt meg is tették.

A rendőrséget nem tájékoztatták a történtekről. Idén júliusban azonban valaki feljelentést tett, így az ügyet a hatóság vizsgálja.

A Független Hírügynökség kereste az iskola igazgatóját is, őt azonban nem sikerült elérni. Az igazgató-helyettes telefonon annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyről.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!