Magyarország

2010.07.23. 16:17

Üldözés közben halálra gázoltak egy rendőrt a Keletinél

<p>Halálra gázoltak egy rendőrt Budapesten, a Keleti pályaudvarnál péntek délután. A sofőrt a XIV. kerületben akarták megállítani az egyenruhások, de elhajtott.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, meghalt egy rendőr péntek délután Budapesten, miután a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta egy menekülő autóst. A sofőr szabályt szegett, ezért akarták megállítani a rendőrök XIV. kerületben. A férfi elhajtott, közben az egyenruhások rádión kérték, így az üldözésbe több társuk is bekapcsolódott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autóst a Keletinél sikerült feltartóztatni, az egyik rendőrautó keresztben állta el a terepjáró útját. A kocsi lefékezett, majd hirtelen hátramenetbe kapcsolt, és elhajtott. Ekkor ütötte el a rendőrt, aki éppen szállt ki a járőrkocsiból. A 30 éves zuglói fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Sikerült megállítani az ámokfutót

A sérült rendőr társa több lövést is leadott a menekülő terepjáróra, de az autós el tudott menekülni. A helyszínre érkező rendőrök tovább követték a kocsit, amelyet végül a IX. kerületben sikerült végleg megállítaniuk, a IX. kerületi Gubacsi út és a Kén utca kereszteződésében. Az autóban ketten ültek, egy férfi és női utasa. A rendőrök mindkettejüket elfogták és előállították a IX. kerületi kapitányságra.

A tragédia - nem sokkal a történtek után - a kormányszóvivői tájékoztatón is felmerült, ahol Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, fejet hajt Radovics Dusán zászlós előtt, aki szolgálatteljesítés közben halt meg.

Úgy tudni, az áldozat tiszteletére többen csendes gyertyagyújtást tartanak este fél 9-kor a XIV. kerületi rendőrkapitányság épülete előtt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!