Magyarország

2010.07.03. 10:15

Lebukott a DVD hamisító

<p>DVD-hamisítót fogtak a pénzügyőrök egy Gyöngyös melletti településen a napokban. A férfit először az autójában igazoltatták, később házkutatást is tartottak nála.</p>

Csaknem 2500 illegálisan másolt filmet találtak - tájékoztatott közleményében szombaton Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

Több mint 4 millió forint kárt okozott az a férfi, akinél a pénzügyőrök csaknem 2500 illegálisan másolt DVD-t találtak. A VPOP közleménye szerint először az autójában igazoltatták a férfit. Utána tartottak nála házkutatást. DVD másolására alkalmas számítástechnikai eszközöket és csaknem 2500 másolt DVD-t találtak nála. A férfi közösségi portálokon és hirdetési oldalakon értékesítette a másolt filmeket. Ezzel a nyomozók szerint több mint 4 millió forint kárt okozott.

A másoláshoz szükséges eszközöket és a másolt filmeket lefoglalták és jelentős vagyoni hátrányt okozó szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást a DVD hamisító ellen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!