Magyarország

2010.07.24. 21:57

Leomlott a löszfal Ságváron - eljárást indított a rendőrség

<p>Eljárást indított a rendőrség a szombat délutáni, Ságváron történt tragédia kapcsán.</p>

Tíz köbméternyi föld omlott rá két gyermekre és egy fiatalemberre, az 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány életét már nem lehetett megmenteni. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, őt megfigyelésre kórházba szállították. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a baleset szombat délután történt Ságvár külterületén. Az utolsó adatok szerint két család dolgozott együtt, a löszfalat akarták megerősíteni egyikük otthonánál. A támfal alapjaihoz ástak árkot, a tíz köbméternyi föld ekkor zuhant rá két gyerekre és egy fiatalemberre hét méter magasból. Bár azonnal kiásták őket, az 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány életét már nem tudták megmenteni. A fiatalembert mellkasig temette be föld, az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint őt könnyű sérülésekkel, megfigyésre szállították a siófoki kórházba.

A gyerekek egyébként nem voltak testvérek, vagyis a balesetben a löszfalnál dolgozó két család egy-egy tagja vesztette életét. A rendőrség az eset kapcsán foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondtalan veszélyeztetés miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!