Magyarország

2010.07.23. 14:47

Tűzgyújtási tilalom már Baranyában és Tolnában is

<p>Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Baranya, illetve Tolna megyékben lévő erdőkre, valamint az azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal. Az, aki a rendelkezést megszegi, szabálysértést követ el.</p>

Szerda óta Baranya, péntektől kezdődően pedig már Tolna megyében is elrendelték az általános tűzgyújtási tilalmat. Egy ideje egyébként már Budapesten, Fejér és Zala megyékben, illetve Pest megyében is érvényes a rendelkezés.

Ezalatt nem lehetett tüzet rakni az erdőkben, és az azok határától számított kétszáz méteren belül sem. Ugyanez vonatkozik az érintett területeken lévő tűzrakó helyekre is, a közút- és vasút menti fásításokra, beleértve a parlag és gazégetést is.

A hivatal továbbra is felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy ne dobják el az égő cigaretta csikkeiket. Az, aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!