Magyarország

2010.07.24. 21:55

Vitatják a regisztrációs díjat - RTL Híradó

<p>Nincs értelme, hogy regisztrációs díjat kell fizetni a bébiszitterek, takarítók, kertészek után - mondja a Lehet Más a Politika (LMP). Ráadásul a párt szerint félő, hogy később az APEH célzottan ellenőrizni fogja őket. A kormányszóvivő ezt cáfolja. A cél szerinte az, hogy szürküljön a feketegazdaság - hangzott el a szombati RTL Híradóban.</p>

Nagy Anna kormányszóvivő szerint egy lépés ahhoz, hogy a feketegazdaság elkezdjen szürkülni, hogy be kell jelenteni és havi ezer forint regisztrációs díjat kell leróni a takarítónő, bébiszitter, kertész vagy a gyerek angoltanára után. Nekik viszont nem kell sem adót, sem járulékot fizetniük a munkabérük után. A Lehet Más a Politika szerint az új szabálynak nincs sok értelme. Aki eddig nem jelentette be a bébiszitterét vagy a takarítónőjét, az ezután sem fogja.

Kaufer Virág, az LMP országgyűlési képviselője az RTL Híradónak azt mondta: a munkáltató nem fogja tudni, hogy ezek után mi vár rá. A jogszabályok és az adóelőírások szinte havonta változnak, nem tudja, hogy ha most bejelentette az alkalmazottat ezer forintért, két hónap múlva nem jön-e az APEH, hogy fizessen nagyobb járulékokat.

A kormányszóvivő cáfolta ezt. Szerinte nem kell adóellenőrzéstől tartaniuk azoknak, akik családoknál dolgoznak. Azokat viszont, akik lebuknak azzal, hogy például bébiszittert alkalmaztak, de nem fizették be az ezer forintos regisztrációs díjat minden hónapban, megbünteti az APEH.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!