Magyarország

2010.07.29. 19:38

Vitorlázógép ütközött egy kamionnal

<p>Leszállás közben kamionnak ütközött egy vitorlázógép csütörtökön kora este Szeged mellett, az 55-ös főúton. A balesetben a kamion vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gép pilótája pedig karcolásokkal úszta meg a történteket.</p>

19:28: A Szeged közelében zajló vitorlázógép világbajnokságon vett részt egy német felségjelzésű kisgép csütörtökön kora este. A gép azonban túl alacsonyan próbált leszállni és eközben a reptér mentén futó 55-ös főúton érkező kamion vezetőfülkéjének csapódott a szárnyával. A kisgép végül a repülőtér kerítésének ütközve állt meg.

A balesetben a kamion vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az angol pilóta - az eddigi információk szerint - komolyabb sérülések nélkül úszta meg a történteket.

Az 55-ös főút érintett szakaszát a rendőrök a helyszínelés idejére lezárták, várhatóan legalább este 9 óráig.

19:01: A kisgép éppen leszállni készült a főút melletti repülőtérre, amikor a teherautó elejének csapódott. A kamion vezetője életveszélyesen megsérült, a kisgép pilótájának állapotáról egyelőre még nem lehet pontosat tudni. A helyszínre már megérkezett Szentesről a mentőhelikopter is.

18:46: A balesetről részleteket egyelőre nem lehet tudni, elképzelhető, hogy a kisgép éppen leszállni készült a főút melletti repülőtérre. Azt még ugyancsak nem tudni, hogy vannak-e sérültek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik