Magyarország

2010.08.05. 14:06

Az LMP megköszönte Sólyom László államfői munkáját

<p>Sólyom László a harmadik Magyar Köztársaság talán legnehezebb öt évében volt köztársasági elnök - véli az LMP. Az ellenzéki párt közleményben köszönte meg csütörtökön a távozó államfő munkáját.</p>

"Alkotmányos kötelességének megfelelően ellensúlya volt a mindenkori kormányoknak, és mint a közelmúltban meghozott döntéseiből egyértelműen kiderült, ebben nem befolyásolta az adott kormány politikai színezete" - fogalmaznak a Lehet Más a Politika közleményében.

"Kiállt a szólásszabadság védelmében, de azt is egyértelművé tette, hogy az állampolgári jogegyenlőséget megkérdőjelező szélsőséges pártokat ki kell vetnie magából a magyar politikának" - áll a közleményben.

Az LMP szerint még ha voltak is a távozó köztársasági elnöknek vitatható döntései, morális példamutatása igazodásul szolgált mindenki számára. A párt úgy véli: már most látható, hogy mennyivel rosszabb lett volna Magyarországnak, ha ezekben az években nem ő a köztársasági elnök. Az elmúlt hetek történései pedig azt mutatják, hogy mennyivel jobb lett volna, ha folytathatja munkáját - tették hozzá.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!