Magyarország

2010.08.25. 15:46

Csepeli kettős gyilkosság - befejeződött a nyomozás Deme Gábor sikkasztási ügyében is

<p>Befejeződött a nyomozás a csepeli kettős gyilkosság néven ismertté vált ügy vizsgálata közben felmerült sikkasztási ügyben is. 2009 elején, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt kettős gyilkosság ügyében augusztus közepén zárták le a nyomozást.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a kettős gyilkosság ügyében már augusztus közepén befejeződött a nyomozás. Az ügy lényege, hogy az iskola igazgatójának gyanúja szerint a gazdasági igazgatóhelyettes, Deme Gábor eltüntette az iskola pénzének egy részét. Ennek tisztázására beszéltek meg találkozót az iskolában, 2009 januárjában.

A találkozón a Demével érkező pedellus, Kun Tamás több lövéssel megölte az igazgatót és a vele lévő tanárt, Deme pedig segített eltüntetni a biztonsági kamerák felvételeit. Deme azzal védekezik, hogy ezt a fegyverrel fenyegetőző pedellustól való félelmében tette. Abban az ügyben a pedellus ellen több emberen elkövetett emberölés, Deme Gábor ellen pedig ugyanezen bűncselekményben bűnsegédi részvétel miatt emeltetne vádat a rendőrség.

Több bűncselekménnyel is gyanúsítják

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán arról számolt be, hogy a volt igazgatóhelyettes és kolléganője ellen sikkasztás, csalás, és magánokirat-hamisítás miatt indított nyomozást is lezárták.

A gyanú szerint a - közleményben csak monogramján említett - Deme Gábor 2008-ban arra kért egy vállalkozót, hogy tisztítószerről készpénzes számlát állítson ki körülbelül 700 ezer forint értékbe, cserébe készpénzben megkapja az áfá-t. A vállalkozó két 700 ezres számlát állított ki az iskolának, a számlákat az iskola időszaki pénztárjelentésében is szerepeltették. A pénzt a másik gyanúsított, az iskola egyik munkatársnője vette ki a pénztárból, és használta fel. Az iskola egyébként nem kapott semmiféle tisztítószereket a pénzért.

Demét azzal is gyanúsítják, hogy 2008 februárjában magának és az iskola 5 másik dolgozójának - köztük az ügyben gyanúsított kolléganőjének úgynevezett kiküldetési rendelvényeket állított ki. Kiküldetésen senki nem vett részt közülük, mégis összesen több mint 900 ezer forintot vettek ki a házipénztárból.

Lopott az iskola pénztárából

A gyanú szerint ezeken felül 2008.december 12-e előtti időszakban Deme és kolléganője az iskola fenntartójának az iskolában elhelyezett házipénztárából több alkalommal pénzt vett ki, több mint 1 millió forintot, saját céljaikra. A hiányra a házipénztár 2008. december 12-i rovancsolásakor derült fény.

Deme a nyomozók szerint a kolléganője nevén lévő vállalkozásnak 2007-ben 5 számlát állíttatott ki oktatási tevékenységről, amit egyébként nem végeztek el. Ezekért szintén több mint egymillió forintot utaltak át maguknak az iskola házipénztárából. Deme egy másik vállalkozót is felkért valótlan számlák kiállítására tisztításról, takarításról, terembérletről, takarításról, összesen 4 darabot, 2,3 millió forint értékben. A pénzt ismét Deme kolléganője vette ki a pénztárból, de kapott belőle a számlákat kiállító Kft. ügyvezetője is.

A gyanú szerint összesen 4 milliót sikkasztottak az iskolától, illetve 1 millió forintot csalással szereztek meg. az iskola fenntartóját szintén egymillió forinttal károsították meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!