Magyarország

2010.08.10. 16:31

Egy hónapja eltűnt férfi holttestét találták meg a Szigetközben

<p>Magyar és szlovák kutatócsapatok közösen találták meg a Szigetközben kedden annak a férfinak a holttestét, aki még július elején tűnt el. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársait a férfi családja kérte fel a keresésre.</p>

A 29 éves péceli férfi még július első hetében zuhant a vízbe a szigetközi Holt-Duna ágon, a cikolaszigeti kőhídról. A hozzátartozói nem adták fel a keresést, a test felkutatására ezért kérték fel a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálatot. A kedden indult keresésbe szlovák speciális kutyás mentők, bajai és mosonmagyaróvári búvárok valamint a helyi tűzoltóság is bekapcsolódott.

A szlovák csapat speciális halottkereső kutyát hozott magával. A kutya alig 10 perccel a keresés megkezdése után már jelzett is. A test a víz alatt volt, uszadékfák takarták. Az uszadékot közös erővel eltávolították a mentőcsapatok, így került elő a holttest - mondta a Független Hírügynökségnek Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!