Magyarország

2010.08.26. 15:56

Megkezdődött Novák Előd becsületsértési pere

<p>Csütörtökön megkezdődött Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője elleni becsületsértési per a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.</p>

Novák Előd egy, a gyülekezési joggal kapcsolatos közigazgatási határozat felülvizsgálatát kérte, amelyet a PKKB 2008. április 7-én tárgyalt. A perben Novák Előd azt sérelmezte, hogy a rendőrség őt - szerinte - jogtalanul állította elő egy rendezvényről. A tárgyaláson a felperesként jelen levő Novák Előd az alperes BRFK munkatársát, a tömegdemonstráció során a parancsnoki feladatot ellátó rendőr őrnagyot annak tanúvallomása után többször is ávósnak, illetve hazugnak nevezte.

Nem tagadja a kijelentéseket

Ezért indult ez az eljárás Novák ellen. A PKKB 2009. január 6-án tárgyaláson kívül hozott végzésében Novák Elődöt becsületsértés vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta. Novák emiatt tárgyalás tartását kérte, így a bíróság csütörtökön megkezdte az ügy tárgyalását.

A PKKB-n csütörtökön Novák azt mondta, hogy személyes adatairól nem kíván beszélni, mert az megítélése szerint nem tartozik az ügyhöz. Hozzátette, sohasem tagadta, hogy elhangzott a két kifogásolt kijelentés, de szerinte az ávós jelző belefér a véleménynyilvánítás körébe, az pedig, hogy a rendőrtiszt valótlanságot is állított, szerinte tényszerűen igaz. Ráadásul a 2008. áprilisi tárgyaláson a rendőrtiszt nevezte először Novák Elődöt szélsőségesnek, aki ezután titulálta őt ávósnak.

Ha az Országgyűlés Novák Elődöt kiadja, a becsületsértési per november 10-én tanúk meghallgatásával folytatódik a PKKB-n.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!