Magyarország

2010.08.10. 16:51

Októberig előzetesben marad Budaházy György

<p>Meghosszabbította október 19-ig a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy Gyrögy előzetes letartóztatását kedden a Fővárosi Bíróság. Budaházy György 2009. június 19-én került előzetesbe, legutóbb idén júniusban döntöttek a hosszabbításról, ez augusztus 19-én járt volna le.</p>

Budaházy György és társai ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Az előzetes meghosszabbítására vonatkozó indítványukat a Fővárosi Bíróság keddi ülésén elfogadta, mert megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékok vannak a gyanúsított ellen - derül ki a Fővárosi Bíróság keddi közleményéből.

A bíróság szerint továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye illetve feltehető, hogy Budaházy újabb bűncselekményeket követne el, ha szabadon engednék. Az indoklás szerint a férfit bűnszervezet vezetőjeként elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják. Ezek egy részéért önmagában is, de összességében is kiemelkedően súlyos büntetést lehet kapni, ami megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét.

A bűnismétlés veszélyét arra alapozta a bíróság, hogy Budaházy az egyes bűncselekményeket az ellene indított más büntetőeljárások ideje alatt követte el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!