Magyarország

2010.08.11. 15:31

Országleltárt készít a kormány

<p>Egy teljeskörű, átfogó országleltár és nyilvános vagyon nyilvántartási rendszer elkészítéséről döntött szerdai ülésén a kormány - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő. Az új rendszernek 2011 decemberéig kel elkészülnie és a tervek szerint minden állami tulajdonban lévő épületet, építményt és létesítményt tartalmaz majd.</p>

A kormányszóvivő hozzátette: a cél ezen létesítmények jogi és műszaki állapotának felmérése, dokumentálása és ezek összevetése a földhivatali nyilvántartással. Nagy Anna elmondta: az előzetes felmérések szerint a jelenlegi nyilvántartások nem naprakészek és nem pontosak, az adatok pedig nem hitelesek.

A kormány szerdai ülésén arról született döntés, hogy az érintett öt minisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) augusztus 30-ig állítson fel egy közös munkacsoportot, amely képes lesz a tárcáknál jelenleg létező listákat egy egységes, látható, pontos és hiteles nyilvántartássá formálni. A tervek szerint a kormány uniós forrásokat is igénybe vesz majd a leltár elkészítéséhez.

Még több hazai hír

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!