Magyarország

2010.08.24. 14:46

Rembrandt rézkarcok érkeznek Szegedre

<p>Kedden késő délután érkeznek meg a Rembrandt rézkarcok Szegedre. Hetvenkét alkotást mutatnak majd be a szeptember elsején nyíló tárlaton a Regionális Összművészeti Központban, ezek a művész 1630 és 1650 közötti alkotásaiból valók - mondta a Független Hírügynökségnek Nátyi Róbert, a REÖK művészeti vezetője.</p>

Szeptember elsején Rembrandt rézkarcai címmel nyílik tárlat a REÖK-ben. A kiállítás alkalmával a 17. századi világhírű holland mester művészetének nemcsak a tárlaton szereplő hetvenkét munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem a kiállítás kísérőeseményein a mester életútjáról is sok érdekességet megtudhatnak.

A Szegedre érkező munkák Rembrandt 1630 és 1650 között készült alkotásai közül kerültek ki. A rézkarcok között vannak önarcképek, a művész családtagjairól készült alkotások, korabeli zsánerképek és bibliai témájú képek is. A tárlat október végéig látogatható a csongrádi megyeszékhelyen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!