Magyarország

2010.08.13. 19:06

Stabil a szívműtött kisfiú állapota - RTL Híradó

<p>Stabil az állapota annak a kisfiúnak, aki csütörtökön kapott új szívet. Az 5 éves gyereket több órán keresztül műtötték az Országos Kardiológiai Intézetben. Bár az operáció után komplikáció lépett fel, az orvosok stabilizálták az állapotát, most megfigyelés alatt tartják - tudta meg az RTL Híradó.</p>

Az 5 éves kisfiú csaknem fél évig élt a műszívvel. Zsoltit megműtötték, mert a sok várakozás után végre találtak megfelelő szívet. Az Országos Kardiológiai Intézetben egyelőre nem nyilatkoznak a műtétről. Néhány nap türelmet kértek, amíg letelik az operáció utáni kritikus időszak. Annyit elárultak, hogy volt komplikáció, de az átültetett szív azóta is dobog a gyerek mellkasában. Az állapota most stabil.

A műtét után Máténál, a szintén hosszú ideje műszívvel élő kisfiúnál és egy másik egyéves gyereknél is nagyobb lehet a remény. Most ugyanis azután találtak megfelelő szívet, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium engedélyezte, külföldön is keressenek donort. Úgy tudni, a Zsoltinak beültetett szív is külföldről érkezett, de hogy honnan, azt a törvényi előírások miatt nem árulhatják el.

Külföldön egyébként jóval többen ajánlják fel halott hozzátartozóik szerveit, mint Magyarországon.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!