Magyarország

2010.08.11. 15:56

Több mint 10 ház telkének vége omlik Dunaújvárosban

<p>Több mint tíz ház telke került veszélybe a partfal omlása miatt Dunaújváros egyik városrészében, a májusi esőzések óta. A lakosok különböző óvintézkedéseket vezettek be, hogy ne történhessen tragédia.</p>

Táborálláson az egyik udvar végében lévő gazdasági épület lépcsője már teljesen leomlott. Itt 2-3 méteres az omlás. A partfal egy rézsűs fásított terület, ahol egy repedés látható. Az ott élők a kisgyerekek elől lezárják az omlásveszélyes partszakaszt, és a felnőttek is csak akkor közelítik meg a telkek hátsó részét, ha nagyon muszáj.

Nincs veszélyben lakóház

A löszfal valóban omlik, de a telkek hátsó részét veszélyezteti egyelőre, lakóházat nem - tudta meg a Független Hírügynökség Kovács Zsolttól, a dunaújvárosi önkormányzat építési csoportvezetőjétől. A héten hivatalos eljárás indult, műszaki szempontból vizsgálják milyen beavatkozás szükséges, és mennyibe kerülne. Csütörtökön a helyszínen tájékozódnak - tette hozzá.

Kovács Zsolt hangsúlyozta: probléma, hogy magántulajdon az érintett terület. A tulajdonosok kötelessége, hogy intézkedjenek, és eddig nem tudnak olyan támogatásról, amelyet magánszemélyként igényelni lehetne ilyen esetben.

Még több hazai hír

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!