Magyarország

2010.09.18. 14:44

20 éves a kecskeméti SOS-gyermekfalu

<p>Hatalmas torták, játékos programok, éjszakai virsli-parti és gyertyagyújtás. 20. születésnapját ünnepli a kecskeméti SOS-gyermekfalu. Magyarország második SOS-gyermekfalvának alapkövét 1988 szeptemberében rakták le. Az eltelt két évtized alatt 211 fiatal fordult meg hosszabb-rövidebb ideig a gyermekfaluban. Eddig 131-en kerültek ki az életbe.</p>

22-en leérettségiztek, négyen diplomát is szereztek. Jelenleg 80 fiatal él nevelőszülőkkel a kecskeméti gyermekfaluban. Nevelőszüleik legfontosabb feladata amellett, hogy új otthont és új családot biztosítanak a számukra, a gondjaikra bízott gyerekek gondozása, nevelése, a feltétel nélküli szeretet biztosítása - mondta a Független Hírügynökségnek Németh Szabolcs, a kecskeméti SOS-gyermekfalu megbízott vezetője.

Emellett a mára húszéves épületek korszerűsítése és energiatakarékos működtetése is a következő évek feladatai között szerepelnek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!