Magyarország

2010.09.18. 10:34

Hamis pulóverek egy kamionban - 76 milliós fogás Rajkánál

<p>Több mint 12 ezer darabból álló, hamis ruhaszállítmányra bukkantak a pénzügyőrök egy kamionban péntek este Rajkánál. A lefoglalt, márkásnak feltűntetett pulóverek értéke 76 millió forint. Az ügyben ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.</p>

A pénzügyőrök péntek este ellenőriztek egy magyar rendszámú kamiont Rajka térségében. Az okmányok szerint a jármű Németországból Romániába szállított volna ruhákat. A kamiont a VPOP emberei átvizsgálták, ekkor látták, hogy a rakományok között márkásnak tűnő holmik vannak. A pulóverekről kiderült, egytől-egyig hamisítványok. A 12 ezer 600 darabból álló szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, az értéke 76 millió forint.

Az ügyben áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt eljárás indult, egyelőre ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombaton Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség Országos parancsnokságának szóvivője.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!