Magyarország

2010.09.17. 14:49

Négy éve szivárgott ki az őszödi beszéd - az MSZP-székháznál tüntettek

<p>Ágh Péter szerint a a hazugság korszakát csak úgy lehet lezárni, ha az MSZP tisztázza viszonyát Gyurcsány Ferenccel, és bocsánatot kérnek az emberektől.</p>

A tüntetés szervezői "A hazugság napjának" nevezték 2006. szeptember 17-ét, akkor szivárgott ki a sajtóban az a hangfelvétel, amelyen Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök beszélt szocialista politikusok előtt Balatonőszödön, nem sokkal 2006-os parlamenti választások után. A volt kormányfő egyebek mellett azt mondta, hogy nyilvánvalóan végig hazudták az utolsó másfél - két évet, és szerinte a kormány négy évig nem csinált semmit. Azóta sem tudni, ki vagy kik hozták nyilvánosságra a hangfelvételt.

Pénteken körülbelül ötven ember vonult az MSZP Jókai utcai székházához transzparensekkel az esőben, a tömegben egy gólyalábas ember is volt.

"Megalázta az országot"

Ágh Péter, a Fidelitas elnöke azt mondta: négy évvel ezelőtt egy ember megalázott egy országot, kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök éveken keresztül semmibe vette a magyar embereket. A Fidelitas arra kíváncsi, folytatja-e az MSZP az elmúlt évek "hazugságkampányát". 2006. szeptember 17-én "pofont kapott a magyar demokrácia", de idén áprilisban a magyar választók "felocsúdhattak a négy éve tartó hazugságspirálból és egy új korszak tud elkezdődni" - vélte. Azt is mondta: a hazugság korszakát csak úgy lehet lezárni, ha az MSZP tisztázza viszonyát Gyurcsány Ferenccel, és bocsánatot kérnek az emberektől azért, amit az elmúlt években tettek.

Stágel Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke úgy látja: az MSZP-nél nehezen viselik azt, hogy Gyurcsány Ferenc négy évvel ezelőtt megbélyegezte az egész szocialista pártot, amely mára gyakorlatilag a hazugság pártja lett.

"220 felett"

Az MSZP Jókai utcai székházánál Török Zsolt szóvivő, volt parlamenti képviselő teával kínálta meg a tüntetőket, valamint meghallgatta Ágh Pétert és Stágel Bencét. A szocialista párt székházából hangosan szólt a Neoton Família "220 felett" című dala, amellyel valószínűleg arra utaltak, hogy a svájci frank árfolyama egy ideig meghaladta a 220 forintot is, és egyes vélemények szerint részben kormánypárti politikusok nyilatkozatainak köze lehetett a forint gyengüléséhez.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!