Magyarország

2010.10.26. 16:25

A LIGA szerint a jogállamiság utolsó bástyája még kitart

<p>Örvendetesnek nevezte az Alkotmánybíróság keddi döntését a LIGA Szakszervezetek, amellyel visszamenőleges hatállyal megsemmisítették a magánszemélyek egyes jövedelmeinek 98%-os különadóját.</p>

A LIGA szerint ez azt bizonyította, hogy a jogállamiság utolsó bástyája még kitart, "így az állampolgároknak, a munkavállalóknak és a szakszervezeteknek megmaradt a végső eszköz a kezükben az elkapkodott és egyeztetéseket nélkülöző törvényhozásba való beavatkozásra" - közölte a szervezet a Független Hírügynökséggel.

A LIGA közleményében kijelenti: sajnálatosnak tartják, hogy bár folyamatosan kezdeményeztek egyeztetéseket az új kormánnyal, a törvényeket a társadalmi párbeszéd teljes negligálásával hozta meg az Országgyűlés. Az érdekképviselet hozzáteszi: "így kerülhetett sor arra, hogy a demokratikus és európai normálértékek deficitje miatt", a LIGA Szakszervezetek az Alkotmánybírósághoz fordult több kérdésben is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!