Magyarország

2010.10.12. 20:24

Mégis kirúgták a költségvetésért felelős helyettes államtitkárt - nol.hu

<p>Menesztették a Nemzetgazdasági Minisztériumból Bathó Ferencet, a költségvetésért felelős helyettes államtitkárt - adta hírül a Népszabadság internetes változata, a nol.hu kedden. Az elbocsátás tényét a tárcánál dolgozó források is megerősítették a lapnak.</p>

Bathóról pár hete a Nol írta meg először, hogy a nemzetgazdasági tárca vezetése és apparátusai között kialakult feszült helyzet eredményeképpen szabadságolták. Ezt követően olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy Matolcsyék meg akartak szabadulni a szakértőtől, ám Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkárának nyomására ez nem történt meg.

Ezt az értesülést pár napja maga Varga cáfolta. Most azonban Bathónak mégis mennie kellett - tudta meg a nol.hu. Ezt a tárcánál dolgozó forrásaink is megerősítették. A Nol úgy tudja, Bathónak az APEH-ben kínáltak munkát, ami nem szokatlan, lévén van átfedés a két intézmény területei között, ahogy volt régebben is átjárás az APEH és a PM között. Bathó sorsa azonban még nem tűnik rendezettnek: állítólag nyomást próbáltak gyakorolni az APEH-re, hogy ne alkalmazzák a szakértőt - írja a nol.hu.

Bathó Ferenc 1990 óta dolgozik a Pénzügyminisztérium (2010 óta a Nemzetgazdasági Minisztérium) gazdaságpolitikai, illetve költségvetési főosztályán, főosztályvezető-helyettesként, majd főosztályvezetőként, főcsoportfőnökként, illetve helyettes-államtitkárként.

- Fóggetlen Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!