Magyarország

2010.10.09. 07:34

Pénzhamisítókat fogtak Salgótarjánban

<p>Fénymásolóval készített hamis bakjegyeket hozott forgalomba egy 33 és egy 21 éves férfi Salgótarjánban. A húsz-, és ötezer forintos bankónkat féláron adták tovább.</p>

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: egy 19 éves fiatalember és társa csütörtökön a Salgótarjánhoz tartozó Zagyvaróna kocsmájában olyan húszezer forintos bankjeggyel fizetett, ami már tapintásra fölkeltette a kocsmáros gyanúját, mire a fiatalok elszaladtak. Az eladó ekkor értesítette a rendőrséget.

A 19 éves fiú elfogását követően kiderült, hogy az általa felhasznált hamis bankjegyet egy 33, és egy 21 éves salgótarjáni férfi készítette számítógéppel és nyomtatóval, majd a névérték feléért értékesítették azokat. Eddig öt húszezer és három ötezer forintos hamis bankjegyre leltek. A pénzhamisítókat és a hamis pénz terjesztőit őrizetbe vették.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!