Magyarország

2010.10.26. 19:20

Sorozatgyilkosok - elfogták a fegyverkereskedőt is - RTL

<p>Újabb gyanúsítottakat fogtak el a Pest megyei rendőrök a négy gyilkossággal gyanúsított halálbrigád ügyében. A kedd esti RTL Híradó szerint a nyomozók elfogták azt a két férfit is, akiktől a banda feltételezhetően a gyilkossághoz használt fegyvereket vásárolta.</p>

Nemrég ezek is előkerültek, a pisztolyokat és puskákat egy Pest megyei ház udvaráról ásták ki. Mint ismert, a banda tagjai a gyanú szerint megöltek egy százhalombattai ékszerészt, annak albérlőjét és egy vietnámi házaspárt.

A rendőrök fegyverrel a kézben nyomultak be a feltételezett fegyverkereskedő házának udvarára. A férfi a házban volt, nem próbált meg elszökni, feltartott kezekkel, alsónadrágban jött ki az udvarra.

Hidegvérrel ölt a gyanúsított

Az elmúlt időszakban a gyilkosságsorozat kapcsán többeket is előállítottak azok közül, akik valamilyen módon segítették a bandát. Az RTL Híradó szerint fegyvereket szereztek a gyanúsítottaknak. A fegyvereket egy pest megyei településen meg is találták a nyomozók. Varga Béla, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság századosa szerint van közöttük egészen professzionális fegyver, de van "teljesen hagyományos, utcán mostanában elég gyakran fellelhető" parabellum típusú fegyver is.

Az ügynek jelenleg kilenc gyanúsítottja van, a rendőrök szerint négy embert öltek meg. Egy százhalombattai ékszerészt, annak albérlőjét és egy vietnami házaspárt. A gyilkossággal gyanúsított férfi hidegvérrel ölt, áldozataiknak előre megásták a gödröket, majd egyszerűen tarkón lőtték őket. A csoport tagjai több mint 40 millió forintot zsákmányoltak az elmúlt másfél évben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!