Magyarország

2010.10.07. 20:59

VÖRÖSISZAP - Motorcsónakokkal keverik a vízbe öntött gipszet Koroncónál

<p>Mostantól motorcsónakok segítségével keverik a gipszet a vörösiszappal szennyezett vízbe Koroncó és Rábapatona között.</p>

A gipszet teherautókkal hordják a folyóba, de a tapasztalat szerint az nem oldódott, nem keveredett kellő mértékben, így hatását sem fejthette ki teljesen. Az új ötletnek köszönhetően, az eddigi munka hatékonyabbá válhat.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a vízimentők ötlete volt, hogy motorcsónakokat vessenek be. A szlovák kollégák segítségét kérték, a hajóik három órán belül megérkeztek. A vízügyi hatóság jó ötletnek találta az elképzelést, és megadták az engedélyt a munkához. A teherautók most ugyanúgy a vízbe borítják a gipszet, az álló motorcsónakok pedig járó motorjuk hajtóerejét kihasználva keverik be a port. Az új típusú munka csütörtök este kezdődött el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!