Magyarország

2010.10.09. 13:39

VÖRÖSISZAP: Ukrajna is segélyt nyújt a károsultaknak

<p>Viktor Janukovics ukrán államfő rendeletben utasította az illetékes kormányhivatalokat, a katasztrófavédelmet és a Kárpátalja megyei önkormányzatot, hogy dolgozzanak ki stratégiai tervet a Magyarországon történt tragédia következményeinek elhárításában való részvételre, illetve a károsultak megsegítésére - jelentette szombaton az UNIAN hírügynökség.</p>

Janukovics rendelkezése szerint a határrendészeti szerveknek gondoskodniuk kell a károsultak javára gyűjtött segélyszállítmányok gyorsított és akadálytalan átjutásáról az országhatáron. Az útnak indítandó segélyszállítmányok konkrét mennyiségéről és értékéről egyelőre nem lehet többet tudni.

Devecser helyett Demecser, Ajka helyett Ajak

Az ukrán elnök egyúttal felszólította az ország környezetvédelmi hatóságát, hogy a magyarországi zagytározó térségében történt baleset kapcsán fokozottan ellenőrizzék az ukrán-magyar határon az ökológiai helyzetet. Több ukrán központi sajtóorgánum hibás tudósításai nyomán ugyanis kisebb pánik uralkodott el Kárpátalján, mivel a híradások szerzői összekeverték a Veszprém megyei Devecsert és Ajkát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserrel és Ajakkal.

Az ukrán média még azt is tudni vélte, hogy már a napokban megkezdhetik a kárpátaljai Csap és Munkács lakosainak kitelepítését, mivel a magyarországi nehézfém-szennyezés a Latorca folyón és a Tiszán keresztül ezeket a városokat veszélyezteti leginkább. A katasztrófavédelmi minisztérium honlapján később cáfolták, hogy bármi alapja lenne a rémhíreknek.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!