Magyarország

2010.11.25. 15:30

Előzetes letartóztatásba került a profi mackós

<p>Elfogták a rendőrök az eddigi legprofibb mackóst, aki a hazai kriminalisztika történetének egyik legfurmányosabb zálogházi betörését hajtotta végre.</p>

A férfi tavaly egy pécsi zálogház szomszédos üzletének falán keresztül vágott rést a páncélszekrényen, több mint hatvan millió forint értékben ékszert zsákmányolt, a betöréssel pedig egymillió forint kárt okozott. Modern elektronikus és mechanikus biztonsági rendszereket játszott ki, a rendőröket azonban nem tudta lerázni.

Az egyik nyomozó minden nap az asztalán tartotta az ügyet, és minden információt végigjárt, így sikerült megtalálni és elfogni a 35 éves férfit - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bűnözőt, aki, ha bűnössége bebizonyosodik, tíz év börtönt is kaphat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!