Magyarország

2010.11.19. 17:45

Gyurcsány: Meg kell osztani a hatalmat

<p>"Lassan kocsmai verekedéssé alakítja a politikát a Fidesz, előbb üt, azután kérdez" - mondta Gyurcsány Ferenc péntek délután Veszprémben. A volt miniszterelnök a nemrégiben megalakult Demokratikus Koalíció elnökeként érkezett a városba egy fórumra.</p>

Nincs rendjén, hogy ha ellentmond a kormánynak az Alkotmánybíróság, a Költségvetési Tanács vagy éppen valamelyik magánnyugdíj-pénztár, akkor a kormány annak nekimegy - mondta a szocialista politikus "Azért osztott a hatalom egy országban, mert senki sem tökéletes, egy kormány sem, annál nagyobb az esély elkerülni a bajt, minél többen nyilvánítanak véleményt". Hozzátette:"rosszul teszi a kormány, ha minden kritikában önmaga elleni támadást lát. A Fidesz lassan kocsmai verekedéssé alakítja a politikát, előbb üt, aztán kérdez".

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció rendezvényére érkezett pénteken Veszprémbe. Hangsúlyozta: a koalícióba az elmúlt 3 hétben több mint 4 ezer ember lépett be, Veszprém megyéből 150-en.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!