Magyarország

2010.11.21. 15:54

Önkéntesek segítségével épül új háza egy árvíz idején otthontalanná vált dunaszentmiklósi családnak

<p>Önkéntesek és támogatók segítségével épül új háza annak a dunaszentmiklósi családnak, amely a tavaszi árvíz idején veszítette el az otthonát.</p>

A ház májusban omlott össze, amikor a sok csapadék miatt átázott domboldal rácsúszott az épületre. A Komárom-Esztergom megyei településen a főutat is tönkretette a májusi belvíz, a falut még mindig csak elkerülő úton át lehet megközelíteni, azonban az annyira meredek, hogy fagyos téli időben nem használható biztonságosan.

Májusban érte a falut az a természeti csapás, mely során összedőlt a család háza és a telek is használhatatlanná vált. A család nyár óta a falu turistaházában él. Az összedőlt házra volt biztosításuk, ebből a pénzből kezdtek bele egy másik ház alapozásába, és sok civil is a segítségükre sietett.

A családért egy egész város is összefogott

Hermannékért egy egész város is összefogott, a szomszédos Tata egyként mozdult meg, hogy segítsen. A városban több építőipari cég tett felajánlást, sokan pedig saját kétkezi munkájukkal járultak hozzá az építkezéshez, még a helyi rögbi csapat is kivonult, hogy segítsen - mondta Michl József polgármester.

A tavaszi belvíz a falu főútját is tönkretette. A Dunaszentmiklósra vezető utat hónapokkal ezelőtt lezárták, azóta csak egy elkerülő úton át lehet megközelíteni a települést, ami azonban csak addig használható, amíg le nem esik az első hó.

Pogrányi Pál polgármester tájékoztatása szerint azonban a lezárt út javítását már csak jövőre tudják elkezdeni, mert a helyreállításra kapott pénz csak néhány hete érkezett meg a falu számlájára.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!