Magyarország

2010.11.29. 19:51

Áramkimaradások a havazás miatt - azonnal megkezdődtek a javítások

<p>A vezetékekre rádőlt fák, a jegesedés és a hóteher miatti vezetékszakadások, valamint oszloptörések elsősorban Fejér és Komárom-Esztergom megyében részleges kimaradásokat okoztak az áramellátásban.</p>

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő esti közleménye szerint az áramszolgáltatókkal november 11-én kötött együttműködési megállapodás értelmében a hibák kijavítása azonnal megkezdődött.

Az üzemzavarok miatt több ezer háztartás maradt áram nélkül a hétvégén, szombat estére azonban elhárították a problémákat. Az E.ON az üzemzavarok elhárítására a régiók megerősített készenlétes létszámán felül minden rendelkezésre álló szakembert és szerződéses vállalkozóját mozgósította. A javításokhoz és a meghibásodott vezetékek megközelítéséhez nem volt szükség a katasztrófavédelem segítségére.

Az áramszolgáltatók vállalásuknak megfelelően a Vas, és Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok ügyeleteit a káresetek ideje alatt folyamatosan tájékoztatták.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!