Magyarország

2010.11.25. 17:45

Tévedésből formalint itattak egy asszonnyal a soproni kórházban - RTL

<p>Formalint itattak tévedésből egy asszonnyal a soproni kórházban. Az asszonyt azóta Budapestre szállították a toxikológiai intézetbe, ott újabb baleset érte, az RTL Híradó információi szerint lefordult az ágyáról és beütötte a szemét.</p>

Zacher Gábor toxikológus szerint, a formalin okozta sérülések gond nélkül begyógyulnak, a soproni kórház igazgatója belső vizsgálatot indított. Az asszony aranyér műtétre várt. A beavatkozás előtt 3 liter béltisztító folyadékot kellett innia, a nővérek úgy tudták, azt töltik egy kancsóból a poharába. Abba azonban formalin került. Az asszony, Várnagy Mihályné azt mondta az RTL-nek az esetről: mire az első korty az italból leért a gyomrába, már maró érzést érzett, elzsibbadt keze-lába, és a fájdalomtól sikoltozni kezdett.

Az asszony szerint a nővérek tovább győzködték, azt mondták neki, csak azért fáj, mert hirtelen ivott. Az orvos 7 órával később jött, akkorra írták ki a műtétet. Beleszagolt a kancsóba és érezte, hogy formalin van benne, amit a szervek tartósítására használnak.

Valószínűleg két kancsót összecseréltek

A kórház igazgatója azt mondta, az asszonyt egyből a Toxikológiai Intézetbe akarták szállítani. A helikopter azonban nem tudott felszállni, az első mentő lerobbant, végül a harmadik vitte Budapestre. A nőnek egyébként 3 napja újabb balesete volt, a leesett zsebkendője után nyúlt, majd lefordult az ágyról. Azóta van letakarva a jobb szeme, még sokáig lila marad.

A formalin azonban nem okoz tartós károsodást. Zacher Gábor toxikológus azt mondta: ez az elváltozás nyom nélkül meg fog gyógyulni és szövődményt sem okoz. Az asszonyt hétfőn szállítják vissza a soproni kórházba, ahol vizsgálatot indítottak. Az eredetileg tervezett aranyér műtétről viszont még egyáltalán nem tudni, hogy mikor lesz.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!