Magyarország

2010.11.30. 21:18

Vizsgálat a légimentőknél - MTV

<p>Szervezési és kommunikációs problémák voltak az elmúlt években az Országos Mentőszolgálat és az irányítása alatt álló, de külön szervezeti formában működő légimentő kft. között az egészségügyi államtitkárság szerint. Emiatt Szócska Miklós államtitkár vizsgálatot indított - adta hírül az MTV kedd esti Híradója.</p>

Az egészségügyi államtitkárság azt is vizsgálja, hogy a légimentés üzemeltetésére a jelenlegi-e a leggazdaságosabb megoldás. A kormány tervei szerint már jövőre egységesítik a légi és a földi mentést.

Szócska Miklós a Híradónak azt mondta: vizsgálják, milyen hatással volt a betegellátásra az, hogy a légimentés külön szervezeti megoldásban, külön szerződések alapján működik.

Az Országos Mentőszolgálat szerint valóban voltak problémáik a légimentőkkel, de az nem fordult elő, hogy emiatt egy beteg nem kapta volna meg a szükséges ellátást.

A légimentő kft ügyvezetője szerint hivatalosan nem tudnak a vizsgálatról, de állnak elébe. Úgy gondolják ugyanis, hogy Magyarországon soha nem volt olyan hatékony a légimentés, mint amióta ők vették át a feladatot. A légimentők vezetője azt mondja, sem gazdaságilag, sem szervezésileg nem indokolt az összevonás.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!