Magyarország

2010.12.25. 09:21

A boltok többsége nem lehet nyitva az ünnepek alatt

<p>Csak a benzinkutak, virág- és édességboltok, valamint az alkalmazottat nem foglalkoztató nonstop kis üzletek lehetnek nyitva az ünnepi hétvégén. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Független Hírügynökségnek elmondta: a korlátozások nem vonatkoznak a vendéglátó- és szórakozóhelyekre sem, a boltok többsége azonban nem tarthat nyitva.</p>

Vámos György elmondta: az üzletek jelentős részének már pénteken kora délután be kellett zárnia a kereskedelmi értékesítőhelyekre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Az előírtnál korábban is be lehetett zárni, fontos szabály viszont, hogy a megváltozott nyitvatartásról minden esetben tájékoztatni kell a vásárlókat, vagyis az eltéréseket jól láthatóan fel kell tüntetni.

December 25-én és 26-án, vagyis szombaton és vasárnap minden üzlet zárva van, a korlátozás alól viszont vannak kivételek. Ilyenek a benzinkutak, a virág- és édességboltok, valamint azok a nonstop kis üzletek, amelyek nem foglalkoztatnak alkalmazottat - sorolta a főtitkár. Hozzátette: a korlátozás nem vonatkozik a vendéglátó- és szórakozóhelyekre sem.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!