Magyarország

2010.12.13. 08:22

A titokzatos Omninvest-siker - Magyar Nemzet

<p>Kénye-kedve szerint változtathatta az előző kormány idején az állammal kötött megállapodás tervezetét a hazai vakcina gyártó Omninvest Kft. - írja a Magyar Nemzet egy birtokába került levélre hivatkozva.</p>

A levelet Oszkó Péter pénzügyminiszter még 2009 augusztusában írta Garamhegyi Ábelnek, a gazdasági minisztérium szakállamtitkárának. A leírtakból az derül ki, hogy az Omninvest a megállapodás tervezetének változtatása révén drágábban adta el a kormánynak a gyógyszertári forgalomba szánt influenza elleni oltóanyagot, mint az embereknek ingyenesen beadandó vakcinákat. Pedig - a pénzügyi tárca akkori vezetője szerint - minden korábbi előterjesztésben azonos beszerzési ár szerepelt.

Az akkori pénzügyminiszter levelében úgy fogalmazott: "számomra még mindig nehezen emészthető, hogy kormányzatként olyan mértékben kiszolgáltatottak vagyunk, hogy kénytelenek vagyunk lenyelni a cég átláthatatlan tulajdoni viszonyaival kapcsolatos ködösítését és az ártárgyalásban folytatott követh etetlen össze-vissza érvelését".

Forrás: Független Hírügynökség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!