Magyarország

2010.12.09. 15:26

Bivalyok garázdálkodnak Almáskeresztúron

<p>Bivalyok garázdálkodnak Almáskeresztúron. A tanyán, ahol tartják őket kikapcsolták az áramot, így a villanypásztor sem működik, ezért tudnak elszökni az állatok.</p>

A bivalyok csapatokba verődve járkálnak, gyakran a főútra is kimerészkednek. A helyiek félnek tőlük. A tulajdonos szerint ártalmatlanok, többször befogták már őket, de mindig elkóborolnak. A hatalmas testű állatok a főúton gyakran feltartják a forgalmat. Elzavarni pedig állítólag nem lehet őket. A helyiek félnek tőlük, mert állítólag borjak is vannak a csapatba, az anya bivalyok pedig védik őket. Így az autóból sem mernek kiszállni ha meglátják az állatokat.

A bivalyok gazdája szerint az állatok veszélytelenek, olyanok, mint a szarvasmarhák, félnek az emberektől. A tulajdonos azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a kárt, amit a bivalyok okoztak, megtéríti, csak arra kéri az érintetteket, hogy keressék fel őt személyesen. Az áramot pedig lekésőbb hétfőn visszakapcsolják.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!