Magyarország

2010.12.23. 15:01

Előzetesben marad Budaházy - a szimpatizánsok leköpték az ügyészt

<p>Lökdösték és leköpték Budaházy György szimpatizánsai a tárgyalóteremből távozó ügyészt, miután a bíróság elutasította a vádlott óvadék ellenében való szabadlábra helyezését.</p>

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint a csütörtökön megtartott ülésen elutasították Budaházy György - a közleményben csak B. Györgyként említett - védőjének indítványát, miszerint a vádlottat óvadék ellenében helyezzék szabadlábra. A bíróság felhívta a vádlott és a védő figyelmét, hogy újabb indítványt csak akkor terjeszthetnek elő, ha abban új körülményre hivatkoznak.

Az ülés berekesztése után a tárgyalóteremből távozó ügyészt a bírósági folyosón az összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja lökdöste és leköpte. Ez a magatartás bűncselekménynek minősül, a Fővárosi Bíróság őrszolgálata végig figyelemmel kísérte a tárgyalóterem előtt várakozókat, majd a tanács elnökének jelzésére értesítették a rendőröket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!