Magyarország

2010.12.21. 10:51

Ketten megfagytak Somogyban, egy 18 éves fiatalembert megmentettek

<p>Ketten fagytak meg saját otthonukban az elmúlt napokban Somogy megyében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Karsay Kornél, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense.</p>

Siófokon egy 76 éves nő, Somogyszentpálon egy negyven éves férfi holttestét találták meg. Balatonberényben egy 18 éves fiatalember egy buszmegállóban feküdt, mikor rátaláltak, őt sikerült megmenteni. Somogyszentpálon egy negyven évest férfi holttestét a saját teraszán találták meg még szombaton. A férfi ittas volt, hazafelé tartott, de nem jutott be a házba, valószínűleg lefeküdt a teraszon és megfagyott. A testvére talált rá holttestére.

Buliból hazafelé aludt el

Siófokon egy 76 éves nőt házának egy olyan helyiségében találták meg hétfőn, amelyen nem voltak ablakok és fűtés sem volt a szobában. Azt nem tudni, hogy miért ebben a helyiségben volt az idős asszony.

Balatonberényben szombat éjjel egy helybeli talált rá egy 18 éves fiatalemberre, aki egy buszmegállóban feküdt. Őt sikerült megmenteni. A fiatalember egy buliból tartott hazafelé, ittas volt, és valószínűleg elaludt a buszmegállóban. Kihűlés tüneteivel szállították kórházba.

Október eleje óta eddig 76-an haltak meg kihűlés miatt Magyarországon. Az elhunytak fele közterületen, másik fele saját otthonában fagyott meg - mondta el a Független Hírügynökségnek Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!