Magyarország

2010.12.23. 19:21

Kölcsönkocsikat kap a kormány az uniós elnökség idejére - RTL

<p>Ingyen kap autókat a kormány, hogy legyen mivel szállítani az uniós elnökség hat hónapja alatt ideérkező külföldi politikusokat. A tervezettnél jóval kevesebb pénzből kell ugyanis kihozni az uniós elnökséget - hangzott el az RTL híradójában. Nemcsak autókat, hanem például ásványvizet is felajánlottak a kormánynak, hogy legyen mivel megkínálni a diplomatákat.</p>

A jövő év elején kezdődő magyar Európai Uniós elnökség idején számos külföldi politikus érkezik az országba, akiket megfelelő színvonalú autókkal kell majd szállítani. Csakhogy ezekből nincs elég a kormányőrségnek. Ezért a kabinet úgy döntött, autóflottát bérel az elnökség idejére. Ehhez viszont nincs elég pénz. Mindez ugyanis 700 millió forintba kerülne, piaci áron.

Az Audi oldotta meg a kérdést, ugyanis ingyen flottát ajánlott a kormánynak. Lesz olyan időszak, amikor május közepén kormányfői találkozó lesz, akkor a gyár külön tízdarabos flottát bocsát a rendelkezésükre. Így 69 millió forintba kerül majd, hogy 50 Audi A8-as, 50 A7-es, 50 Volkswagen kisbusz és 45 Skoda szállítja majd a politikusokat. A kormánynak ugyanis csak a benzint és a karbantartást kell fizetni.

A kocsik egyébként ismerősek lehetnek a politikusoknak: ezek szállították őket Spanyolországban is, az uniós elnökség idején. Az autókat a magyar elnökség lezárulta után Németországban adják el.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!