Magyarország

2010.12.23. 16:31

Késésekre kell számítani a határátkelőknél pénteken is

<p>Egy-három órás várakozási időre is számítani kell több magyarországi határátkelőhelyen, csütörtökön és pénteken. Az M0-son több helyen, és az M1-esen is építkezés lassítja a közlekedést karácsony előtt.</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Tompánál, Röszkénél és Ártándnál az autósoknak számítaniuk kell arra, hogy akár egy-két órát is sorban kell állni, mire elhagyhatják az országot. Nagylaknál a teherforgalomban mindkét iránybanvárható torlódás az év végi kamionstop miatt, ott szintén egy-két órás várakozásra kell készülni. A beregsurányi, tiszabecsi és csengersimai átkelőnél a személyautóval utazóknak kell akár három órát is várakozni. A záhonyi átkelőnél a személy- és teherforgalomban is többórás sor alakulhat ki. A rendőrség a záhonyi és a beregsurányi átlépők helyett a reggel héttől este hétig nyitva tartó barabási, illetve a nyolctól négyig üzemelő lónyai átkelőhelyet ajánlja.

A közlemény felhívja az autósok figyelmét arra is, hogy az M0-ás "régi" szakaszán folyamatosan építik a harmadik forgalmi sávot. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben, de folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni, ami érvényes az M0-M7 csomópontra is. Az M1-es autópálya 13-as és 15 kilométere között mindkét oldalon sebességkorlátozás van hídépítés miatt. A többi autópályán munkálatokat, tereléseket nem terveztek a hétvégére.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!