Magyarország

2010.12.09. 15:36

Kétnapos ülést tart jövő héten a parlament

<p>Jövő hétfőn tarthatja a zárószavazást az Országgyűlés a szabad nyugdíjpénztár-választásról, valamint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról szóló törvénymódosításokról.</p>

Ugyancsak aznap dönthetnek a képviselők a költségvetést megalapozó, úgynevezett salátatörvényekről - mondta el a Független Hírügynökségnek a Házbizottság csütörtöki ülése után a parlament sajtófőnöke. Altorjai Anita hozzátette, hogy ezen a napon hosszú szavazási procedúra vár a képviselőkre, várhatóan öt órán keresztül fognak dönteni az aktuális javaslatokról.

A Házbizottság ülésén a Fidesz képviselője jelezte, hogy Házszabálytól való eltéréssel kérik, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat tervezetét még hétfőn tárgyalják a képviselők és még aznap döntést is hozzanak róla. Az MSZP és az LMP már jelezte, hogy nem támogatják a Házszabálytól való eltérést, a Jobbik pedig később alakítja majd ki az álláspontját ezzel kapcsolatban.

Rendkívüli ülésszakot hívhatnak össze

Kedden lesz nyolcórás időkeretben a jövő évi költségvetés tervezetének újra megnyitott részletes vitája - tette hozzá Altorjai Anita. A Házbizottság ülésén a kormány képviselője jelezte, hogy hamarosan benyújtják az idei utolsó, azaz a jövő keddet követő rendkívüli ülésszak összehívásával kapcsolatos javaslatukat. Várhatóan ebben az szerepel majd, hogy december 20-án vagy 21-én fog még ülésezni az Országgyűlés, 23-án pedig megtartják a jövő évi büdzsé tervezetének zárószavazását.

A kormány képviselője azt is jelezte, hogy december 15-ig benyújtják a tavaszi ülésszakra vonatkozó törvényalkotási tervet - várhatóan kevesebb törvényjavaslattal. Ezt egyrészt az alkotmányozással, másrészt pedig a soros uniós elnökséggel indokolták.

- Függelten Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!