Magyarország

2010.12.20. 15:26

Még nem kapta meg a biztosító az Aeroviva utaslistáját

<p>Továbbra sem tudni, hány utast érint az Aeroviva Utazási Iroda hétfői bejelentése, miszerint a cég megszünteti utazásszervezői tevékenységét.</p>

Az utazási iroda hétfő délutánig nem adta át az utaslistát a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének. Ez az a társaság amelyik kártérítési kötelezettséget vállal az iroda után. Az Aeroviva 494 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett.

Dénes Attila, a QBE vezérigazgatója hétfőn délelőtt még abban bízott, hogy délutánra már pontos információkkal tud szolgálni arról, hány utas és hol tartózkodik jelenleg a megszűnő utazási iroda szervezésében. Mint elmondta: az utaslistát azonban délutánra sem kapták meg az irodától. Pedig - mint kérdésünkre megerősítette - elvileg egy gombnyomás lenne a lista átadása.

Eddig mindenki rendben utazott

A társaság ezért a Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnál keddre találkozót kezdeményezett az Aeroviva képviselőjével. Hogy az utazási irodától részt vesz-e valaki a találkozón, egyelőre nem tudni, még nem kaptak választ a megkeresésre. Dénes Attila reméli, elmennek a találkozóra, amelyre az utaslistát is magukkal viszik. Az Aeroviva Kft. 494 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett.

A vezérigazgató hozzátette: biztató jel, hogy délutánig nem kaptak kárbejelentést arra vonatkozóan, hogy valakinek a szállása, vagy a repülőjegye ne lenne rendben az iroda ügyfelei közül.

Mint azt korábban hírül adtuk, hétfőn honlapján tette közzé az Aeroviva Utazási Iroda, hogy megszüntette utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét. A közlemény hangsúlyozza, hogy a cég minden külföldön tartózkodó utasa hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így senki sem marad külföldön. A cég elnézést kér az utasoktól, egyben közli, hogy a menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasok repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!