Magyarország

2010.12.22. 19:16

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Földesi-Szabó László ellen

<p>Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Földesi-Szabó László ellen, aki szerdán eltűnt a fővárosi Bíróságról, miután hét év börtönre ítélték nem jogerősen.</p>

A rendőrség ellenőrizte a férfi ismert tartózkodási helyeit, de egyelőre nem találták meg, ezután adták ki a nemzetközi elfogatóparancsot. Földesi-Szabó Lászlót, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumi elnökét, egykori rendőrtisztet csempészet és sikkasztás miatt hét év börtönre ítélte szerdán a bíróság, nem jogerősen.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Földesi-Szabó Lászlót hét év börtönre ítélte első fokon a Fővárosi Bíróság, szerdán. Földesi-Szabó az ítélethirdetés végén eltűnt a tárgyalóteremből, az őrszolgálattól származó információ szerint el is hagyta a bíróság épületét. Ezt követően Kenéz Andrea bírónő elrendelte Földesi-Szabó László előzetes letartóztatását. Két vádlott öt, illetve három év börtönt kapott, négy vádlottat felmentettek, az ítélet nem jogerős. Miután Földesi-Szabó eltűnt, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) esti tájékoztatása szerint az Akció osztály munkatársai az előzetes elrendelése után felkeresték a férfi ismert lakcímeit, de nem találták meg őt. Mindezek után a Fővárosi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Földesi-Szabó László ellen, így a rendőrség elrendelte a körözését.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!