Magyarország

2011.01.04. 15:46

A rendőrség felkészült az unió soros elnökségével kapcsolatos feladatokra

<p>A rendőrség már felkészült az unió soros elnökségével kapcsolatos feladatokra - hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján.</p>

Az egyenruhások 260 rendezvényt biztosítanak majd országszerte, a legtöbb a főváros területén illetve Gödöllőn lesz. A rendőrség célja, hogy ne borítsák fel az itt élők mindennapi életét, vagyis hogy a változások minél kisebb mértékben legyenek észrevehetők a közlekedők számára. Ezért igyekeztek olyan útvonalakat választani, hogy ne "vágják ketté" Budapestet.

Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint nagy szakmai kihívást jelentenek a rendőrségnek az EU soros elnökségével kapcsolatos közlekedésrendészeti feladatok, de felkészültek ezek végrehajtására. Jánosik István, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője ennek kapcsán elmondta: céljuk, hogy a közlekedők ne érezzék az ezzel járó plusz forgalmi nehézségeket, ezért igyekeznek minél kevésbé beavatkozni Budapest mindennapi életébe. Olyan útvonalakat alakítottak ki, amelyek nem vágják ketté a várost. A fontos útvonalak közé tartozik majd az M0-ás és az M3-as autópálya valamint az M35-ös autóút egy része. A legtöbb rendezvény ugyanis Budapesten illetve Gödöllőn lesz. Jánosik István hozzátette: minden szükséges segítséget megkapnak majd a BKV-tól, a Fővárosi Közterület-fenntartótól és a Főpolgármesteri Hivataltól is.

Fontos az ott élők nyugalma

Török Csaba, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője hozzáfűzte: számolva a várható forgalomterheléssel, komoly egyeztetéseket folytattak az Állami Autópálya kezelővel és a Pest Megyei Állami Közútkezelővel is. Ők egyebek mellett előre jelzik a közlekedőknek a várható változásokat, és ahol kell, forgalomtechnikai eszközzel - például sebességkorlátozással - segítik azt, hogy minél biztonságosabbak legyenek az érintett útvonalak. A rendőrség egyeztetett a gödöllői önkormányzattal is, hogy akik itt élnek - csak úgy, mint a fővárosiak - minél kevesebbet érzékeljenek a változásokból.

A rendőrség egyébként országszerte 260 rendezvény biztosítását végzi majd. Az aktuális forgalmi változásokat legalább 24 órával annak kezdete előtt jelzik. A tájékoztatást a rendőrség honapján, a www.police.hu -n lehet majd nyomon követni. Az ORFK keddi sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy az első korlátozások a belvárost érintik majd: a nívós szállodák környékét, az Apáczai Csere János utcát illetve a Néprajzi Múzeum környékét.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!