Magyarország

2011.01.25. 16:03

A vasúti közlekedést is veszélyeztették a kábeltolvajok

<p>Ipari parkból, transzformátor-állomásból és nyílt vasúti pályaszakasz mellől jeleztek kedden rongálást, illetve lopást a székesfehérvári rendőröknek. Mindhárom helyszínen kábellopás történt.</p>

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint a kőszárhegyi ipari parkban rézkábelt vittek el egy építkezésről, ezt kedden reggel vették észre az ott dolgozók. A 40 méter kábel másfélmillió forintot ér. Negyedórával később Lepsényből érkezett hívás, hogy a vasútállomás területéről elvittek 380 méter rézkábelt, a tekerespusztai transzformátor-állomásból pedig 16 méter vörösréz sodronyt. A kár mértékéről a vasúttársaság később, a feljelentésében nyilatkozik.

Még hétfőn hajnalban Polgárdi és Füle között a vasúti pálya jelzőrendszere jelzett műszaki hibát. Kiderült, hogy ismeretlenek elvágták az ott lévő vasúti kábelt és elvittek belőle 47 méternyit. A kábelhez tartozó síncsatlakozásokat is lefűrészelték és elvitték, ami miatt az adott sínpályán indokolatlanul foglalt jelzést mutatott az automatika. A vonatok sebességét az adott pályaszakaszon 10 kilométeres óránkénti sebességre kellett korlátozni. A kábellopás veszélyeztette a vasút biztonságát, a veszélyt a vasúttársaság szakemberei hárították el.

A székesfehérvári nyomozók egyelőre keresik a kábeltolvajokat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!