Magyarország

2011.01.21. 18:13

Brutális rablóbanda ügyében nyomoz az NNI

<p>Két halálos áldozat, bántalmazott idős emberek, csoportos rablások - ezek írhatók annak a bűnbandának a számlájára, amelynek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomoz.</p>

A hétfős társaság 2008-ban és 2009-ben követte el ezeket a bűncselekményeket, összesen 12 helyszínen csaptak le és több mint 20 ember vált áldozatukká. A Nemzeti Nyomozó Iroda a bűnbanda ügyében nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt nyomoz. A jelenlegi adatok szerint a hétfős csapat 2008-ban és 2009-ben rendszeresen követett el csoportos rablásokat, gyilkosságot az M3-as autópálya mentén Hajdú-Bihar megyében, Heves megyében, valamint Budapesten is, az autópálya felé eső kerületekben.

A módszerük az volt, hogy lomtalanítás címén felmérték a kiválasztott területet. Azt nézték, hogy hol lakhatnak egyedülálló, idős, komolyabb ellenállásra képtelen emberek. A kiszemelt áldozataikat utána rendszerint az esti vagy kora hajnali órákban támadták meg: csuklyát húztak a fejükre, berúgták az ajtót, majd az amúgy is megrettent lakókat brutálisan bántalmazták. Ezután elvették az értékeiket, majd megkötözték és magukra hagyták őket.

A banda egészen 2009 áprilisáig folytatta a rablásokat. A csapatot Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az NNI munkatársaival fogták el. Az egyenruhások akció közben csaptak le rájuk - ismertette a régóta tartó nyomozás részleteit pénteken az NNI. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak. Az eddigi bizonyítékok alapján úgy tűnik, a csapat összesen 12 helyszínen csapott le és 21 ember vált az áldozattá. Ketten bele is haltak a sérülésekbe, amelyeket a támadók okoztak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!