Magyarország

2011.01.15. 12:32

Este emelik az árvízvédelmi készültséget az Észak-Dunántúlon

<p>Harmadfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget szombat este 6 órakor az Észak-Dunántúlon, a Vének-dunaremetei árvízvédelmi szakaszon. Vasárnap viszont már a Vének-dunaszentpáli szakaszon is emelni kell a készültségi szintet, és vannak olyan területek is, ahol eddig nem kellett, de reggeltől már védekezni kell az árvíz ellen.</p>

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a kedvezőtlen időjárás miatt Győr-Moson-Sopron megyében, a Vének-dunaremetei árvízvédelmi szakaszán szombat reggel elrendelt másodfokú készültséget este 6 órakor harmadfokúra emelik. Hasonló a helyzet a Vének-dunaszentpáli szakaszon is: itt az ugyancsak szombaton elrendelt elsőfok helyett vasárnap reggel 6 órától már másodfokon kell védekezni az árvíz ellen. A készültségben lévő győri gátőrjárás mellett pedig a Győr-koroncói árvízvédelmi szakasz többi gátőrjárásán - tehát teljes területén - érvénybe lép az fokú árvízvédelmi készültség, szintén ettől az időponttól.

Komárom-Esztergom megyében, a Tát-esztergomi árvízvédelmi szakaszon is elsőfokú árvízvédelmi készültség lép életbe vasárnap reggel 6 órától. A Komárom-almásfüzitői árvízvédelmi szakaszon azonban továbbra is a reggel elrendelt elsőfokú készültség van érvényben.

Az igazgatóság területén, a belvíz miatt a Rábca menti belvízvédelmi szakaszon szombat délelőtt a Mosonszentmiklósi és a Győrsövényházi szivattyútelepeket is beindították, így a területen a Börcsi és a Lesvári szivattyútelepekkel együtt jelenleg négy szivattyútelep üzemel folyamatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!