Magyarország

2011.01.19. 16:32

Fegyelmi vizsgálat indult a füveztető diákok ellen

<p>Fegyelmi vizsgálat indult öt diák ellen abban a salgótarjáni középiskolában, ahol kedden marihuánás cigaretta elszívására kényszerítettek egyik gyereket.</p>

A kényszerből füvező fiú rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá. A mentők kórházba vitték, de már otthon van - értesült a Független Hírügynökség. Mint kiderült, az érintett iskolában már arra is volt példa, hogy a testnevelő tanár volt az, aki kábítószert árult.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a mentőket és a rendőrséget a salgótarjáni középiskola igazgató-helyettese értesítette, miután egy diák kedden délelőtt rosszul lett a mosdóban. A rendőrök az épületet kábítószer-kereső kutyákkal is átvizsgálták, de semmit sem találtak, öt diákot viszont előállítottak. Az ügyben visszaélés kábítószerrel bűntette miatt indult nyomozás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért részleteket.

Az intézmény igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: mivel beiskolázási kötelezettségük van teljes Nógrád megye területére, ebbe a középiskolába sok olyan diák is bekerül, akik más intézményből a tanulmányi eredményük vagy a magatartási problémáik miatt kiszorulnak. Korábban még egy testnevelő tanárukról is kiderült, hogy kábítószer-fogyasztó, sőt a tiltott szert terjesztette is, tőle azonnal megváltak. Ebben a középiskolában kiemelten foglalkoznak a szenvedélybetegségekkel, az idén "Az iskola rendőre"- program keretében már két előadást tartottak a rendőrök, sőt a témához kapcsolódóan egy sikeres dramaturgiai játékot is bemutattak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!