Magyarország

2011.01.20. 10:37

Új tárgyalás a gyalogost gázoló kézilabdás ügyében

<p>Új tárgyalás lesz Pásztor István kézilabdázó ügyében, aki tavaly ősszel motorjával halálra gázolt egy idős embert egy kijelölt gyalogátkelőn.</p>

A sportoló első fokon nyolc hónap fogházat kapott tavaly. A másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság csütörtökön ezt az ítéletet helyezte hatályon kívül.

Pásztor István kézilabdázót közúti baleset okozásának vétsége miatt az első fokon eljáró Veszprémi Városi bíróság nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A Veszprém Megyei Bíróság azonban másodfokon hatályon kívül helyezte a döntést eljárási hibákra és megalapozatlan ítéletre hivatkozva, és új eljárás lefolytatására illetve új ítélet meghozatalára utasította az első fokon eljáró bíróságot. Erről csütörtök délelőtt született döntés.

Mint ismert, Pásztor István, korábbi válogatott kézilabdázó tavaly szeptember végén ütött el motorjával egy idős embert Veszprémben, a kijelölt gyalogátkelőn. A gyalogos olyan súlyos sérülések szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!