Magyarország

2011.01.04. 14:16

Paravánnal takarták el a szemetet Pécsett

<p>Paravánnal takarta el a koncertközponttal szembeni szemetes udvart és a romos szociális bérlakásokat az önkormányzat Pécsett.</p>

A kerítésre azért volt szükség, mert a kulturális főváros évében megépített Kodály központtal szemben lévő épület nem mutatott  "optikailag jó képet". Az impozáns hangversenyekre érkezők kilépve az épületből egyből a lerobbant házakat látták volna.

Kidobott bútorok, építési törmelék, romos udvari wc-k állnak a szociális bérlakások udvarán, ahol gyakran fordulnak meg a patkányok, csótányok és a poloskák. Az ott élők panaszkodnak az áldatlan állapotok miatt. A probléma már régi, a koncertközpont azonban új. A kulturális főváros évében készült el a többmilliárdos intézmény. A modern épület és a romos házak azonban nem harmonizálnak egymással. A régi lakásokat le kellett volna bontani, de erre nincs pénz, így inkább egy paravánnal takartatta el az önkormányzat az épületeket.

A városnak van egy elfogadott rehabilitációs teve, amely a területetre is vonatkozik, de ez egy többmilliárdos beruházás lenne, amire nincs pénz - mondta el a Független Hírügynökségnek Moór Eszter, a pécsi öknormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke. Jelenleg pályázatokat és befektetőket keresnek a terület rendezésére. Addig marad a több, mint két métere paraván - takarásnak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!