Magyarország

2011.01.11. 18:57

Vörösiszap: Összesítik az ingóságokban keletkezett károkat

<p>Több százmillió forint kár keletkezett az ingóságokban a vörösiszap sújtotta térségben. A felmérés befejeződött, jelenleg összesítik az adatokat.</p>

Devecserben lakásonként átlagosan 1,5-2 millióra tehető az ingóságokban keletkezett kár. Eközben kijelölték a telkeket a leendő devecseri lakóparkban, míg Kolontáron már a mintaház falai is állnak.

Toldi Tamás, Devecser polgármestere a Független Hírügynökség elmondta: jelenleg még összesítik a károkat, de reményei szerint a következő hetekben már az autókra fizetni tudnak. Toldi Tamás hozzátette: a járműveknél a kárértéket várhatóan az évjárat és a típus alapján a svájci használtautó katalógusból fogják megállapítani.

A bútorokra és más berendezésekre megállapított kártérítésre azonban többet kell várni. Akik például új lakást igényeltek, ők a házzal együtt berendezéseket is kapnak. Devecserben azonban még csak most jelölték ki a telkeket.

Kolontáron már javában tart az építkezés. Tili Károly polgármester elmondta, 20 lakóházat építenek fel a kijelölt területen, legkésőbb június 30-ra. Az első ház falai már állnak is. Ez lesz a minta, ezért gyorsított ütemben építik. Itt nézhetik meg a károsultak, hogy milyen házakat kapnak majd.

- Független Hírügynök -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!